About

Wednesday, May 17, 2017

EVENT ABPBH 30

As Salam

Aku berpeluang utk pergi ABPBH ke-30 atas tiket FC...
Rezeki nak dapat...Mujur la Hata bg green light..huhu

Pkol 6.10am Hata gerak ke Shah Alam utk join event Hari Kulit Sedunia...
Pkol 11++ baru smp rumah...
Aku pulak lepas subuh tido kejab, lepas tu bangun & laju2 siapkan sarapan utk anak2...huhu

Pkol 2.20pm gerak ke Tesco Ampang sebab kawan FC yg aku nk tumpang tu duduk area situ..
Pkol 4pm dah smp PICC..Start dari Putrajaya baru guna WAZE..Mujur la x jammed wehhhh..Lebih baik smp awal dr kepanasan mengadap jammed...huhu

Sementara nk tggu yg lain datang, sempat la aku makan sandwich & air..Lepas solat Asar, kami duduk sajo kumpul tenaga..hahaha..mase nk berjalan ke kerusi yg disediakan, aku perasan ade 1 kumpulan bdk2 lelaki brjalan belakang kami...Aku harus la buat xtau aje kan?

Tapi kwn FC tu perasan yg belakang kami is USOP Mentor & TAJUL..huhu..
Sorry ye x bergambo..Aku malu + betul2 x perasan dieorg ade belakang kami je..ekek
Lepas tu jmp Sweet Qismina, Elly Mazlin, Noraniza Idris & a few lagi..huhu
Tetibe rase rugi x bwk DSLR..ekek

Pkol 5.45pm dah start ramai dgn FC...Lepas tu baru aku g tukar baju FC...
Meh kite layan gambo2 je..jgn muntah tau...ekek
Stage utk retis bergambo...
Depan RED CARPET... 
AHRFC!!!! 
Layan....
Time xde nak malu2 dah...
Semua FC pun dah ade... 
Kerusi utk AHRFC...
Ceritanya sebelum masuk dewan....
Staff yg jaga tiket & FC nmpk kami bwk botol air & mineral water...
Terus ckp both x bleh bawak masuk sebab dikhuatiri jadi SENJATA...Lepas tu ADMIN AHRFC ni mengamuk la..At least bgtau awal2 x boleh bawak kan?
Once je admin tu argue..terus dia jerit SECURITY!!!!!
Tak ke TANJAT GEGURL???
Terus je aku ckp pada admin tu ikut aje la arahan dieorg...
Kang elok2 je tiket ada dekat tangan & boleh masuk, terus je kena balik...

Lepas tu, lampu yg kami pegang tu pun hampir kena rampas..Hampeh...
Tapi lepas tu kami amik blk & SEMBUNYIKANNYA...
Dalam dewan sebelum lampu huruf2 tu kena RAMPAS...huhu
Sedang elok nau huruf H tu dgn nama cheq...ekek
Stage ajak jauh jgk dgn kami...Tapi still boleh nampak...
Cuma gambar je x cun...
Terus tetibe rase RUGI x bawak DSLR..hoho
Mcm yg semua tahu, Anugerah Pelakon TV Popular is FATTAH AMIN..
Tapi aku OK jer...itu semua rezeki kan?
Aiman x dapat datang sebab pkol 10.30pm baru touch down dkt KLIA 2 dari BRUNEI...

So far all host is OK..xde bosan..
Persembahan artis2 pun ok...
Cuma lepas tu tekak aku sakit sebab kering...huhu

Lepas je event, harus la tggu kejab kan?
Nak blk terus harus la jammed...So bleh la bergambo dgn beberapa artis yg x dikerumini oleh FC masing2...ekek 
Kenangan...ekek 
Redza Rosli 
Ramah je..Siap tanya aku dr FC mane lagi..ekek
Radin Era...
Ini aje la retis yg x di rebut2kan..Ekekek..
Yang lain & yg MENANG harus lah kena SERBU dgn FC masing2 kan?
Aku pun x larat la nk menyelit...ekek
Sebelum bersurai....
TIKET = KENANGAN... 
Dengan FC Alif Satar...
Ok je kami...huhu

Alhamdulillah...Sempat jgk siapkan Sling Bag aku utk dibawak ke ABPBH...
Aku mmg plan nk bwk Sling Bag je..Senang..
Kalo nk beli mmg TAK la wehhhhh..Bukannya duit tu berkepuk..Every event nk pakai yg baru...
Tapi aku ade AIM 1 sling bag nih..ekek

Aiman tak menang pun xpe la...Kami tetap jgk enjoy..Cuci mate tgk retis lain..huhu



In Shaa Allah, Next week ade 1 lg eent yg melibatkan AHRFC...
Harap2 semua planning ni berjalan lancar...


Smp2 je rumah, terus siap2kn bag Hata sebabnya Hata akan gi outstation...
Lepas che mek g sekolah, Hata pun gerak..
Pkol 8am htr Ammar g taska, aku pulak blk rumah semula utk QADA' tido...
Mengantuk sangat wehhhh...
Pkol 12 tghari bru bangun...Pkol 1.10pm gerak g opis...
Aku amik cuti halfday isnin tu sebab tahu CONFIRM aku penat...
Ini pun tekak still sakit sebab x minum dari start smp abih event...
Merepek punya rules x bleh bwk air...hahaha




End

3 comments:

Husna Rahman said...

festime dengar hari kulit sedunia...ada eh??

heavenya dapat begambo dengan ramai2 artis..

E'in said...

bestnye... tapi apesal huruf yang lampu tu pun kena rampas??

this ni3za said...

Husna : Ada...Sy pun 1st time dengar..Hari Kulit Peringkat Kebangsaan kalo x silap..Ade masuk TV...huhu

Ein : X bleh bawak masuk jgk sbb dikhuatiri jadi senjata...