About

Wednesday, May 10, 2017

ZIPPED TOTE BAG

As Salam

Hari Ahad our plan has been canceled...So mmg xde plan B..Makanya aku buat plan aku sendiri..ahah

Hari ahad mmg dapur aku x berasap langsung...huhu

Utk breakfast aku mintak Hata beli je...

Lepas breakfast, aku start plan aku...MENJAHIT.... So Hata jaga anak2 sambil layan tgk cite & main dkt laman rumah...huhu

Pkol 1pm..Stop menjahit...Keluar gi makan dekat KEDAI MAKAN OMAK DEN...Masakan org negori.. Pkol 2.30pm smp rumah...Anak2 termasuk Hata tido..Aku pulak sambung menjahit...
Tapai PULUT sedap..Walaupun cenonet...huhu

Pkol 3.30pm siap menjahit..Ini lah hasilnya...
UTAMA....
Aku buat ni contoh dari handbag NARAYA aku je...huhu
Alhamdulillah..Siap...
ZIPPED TOTE BAG
Lining & Pocket...

Kali ni aku buat rase tenang je...
Rase mcm teliti je aku buat...
Tak macam mase awal2 try dulu..Haru biru memikir...ekek

Alhamdulillah....
Kali ni cubaan aku berjaya...
Average nk jahit 1 bag dalam 2 jam kot sebab ade beberapa pecahan kain yg kena potong...Lepas tu beberapa pecahan kena jahit terlebih dulu...Lepas tu baru bleh combinekan...

Harap2 dapat siapkan beberapa bag lagi sebelum teachers day ni..
Taska che mek pun dh bg memo ttg adanya sambutan hari guru 16hb ni...huhu



Korang dah plan nk bagi ape?
Share la dkt blog korang...
Nnt kalo free aku buat SITE VISIT...
Sharing Is Caring..huhu





End

2 comments:

Mar Mansor said...

cantik hasilnya..rajin sungguh
JanjiKita

this ni3za said...

Minat Mar..huhu