SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!!

12:31 PM

As Salam

10 hari bercuti..Masih rasa x cukup cutinya...huhu

Selamat Hari Raya Aidilfitri pada semua reader blog ni.... 😍

Alhamdulillah, Hari Jumaat lepas, Kami smp ke Kelantan jam 3.30pm...Tepat 13 Jam perjalanan...Tak terkira berapa kali berenti utk berehat..Kami gerak dr rumah pkol 2pagi...Stuck dgn JAMMED lepas tol Gombak nak ke tol Karak smp jam 4.30pagi...Last2 berenti bersahur dekat Petronas tepi highway sebelum smp tol Karak..Lepas tu perjalanan bergerak slow...Amik khidmat waze dekat Kuala Lipis..Lalu ladang kelapa sawit & tembus dkt starting highway Chegar Perah ( kalo x silap itu namanya )..

Ok..Itu je cite perjalanan pulang kami...Meh layan cerita malam raya pulak ye?

Hari Jumaat tu, lepas Asar, kami ke Bazaar Ramadhan dekat Stadium Bola Kota Bharu..Aku & Hata pegi naik moto je..Risau jammed kalo naik kete...

Dah lama x naik moto weh!!!!! 
Hasil tangkapan dekat Bazaar Ramadhan ...
Dessert utk berbuka...
Manis sgt nangka yg my FIL tanam ni.. =) 
Supper with COLEK!!!!!
Terubat rindu nak makan..Setahun sekali je jumpa ni..huhu

 Esoknya (Hari Sabtu) Pepagi aku & Hata sekali lagi naik moto g cari pulut utk bakar lemang...Lepas Zohor baru start perah santan..Sediakan tempat membakar...Lepas tu hujan pulak..Lepas Asar baru start membakar...
Membakar dekat kebun...
Mandor...ekek

Hata handle lemang, aku handle rendang dengan isi pulut dalam buluh lemang..Berpeluh jgk la ketiak sebab this year is the 1st time kami bakar lemang dekat rumah kelantan ni..huhu..Alhamdulillah, lemang menjadi walaupun x cukup lemak sangat..Sebabnya aku silap sukat tahap kepekatan santan...Rendang pun menjadi..All of them cakap menjadi & cukup rasa..1st time jgk aku masak..hoho...

Pkol 11 malam HatA x settle lagi bakar lemang sebab buat 2 kali bakar..Part aku bersambung dgn gosok baju, isi duit raya & isi goodie bag raya (tradisi aku sgt..ekek) Punya la xmo org dalam rumah tu tahu tema raya kami, sanggup aku hangkut iron masuk dlm bilik..Haha 
Goodie bag.. =)

Pagi raya, aku & Hata siapkan anak2 dulu...Lepas dieorg dh siap, kite pos ke tingkat bawah...So aku & Hata plk bersiap...Alhamdulillah, tahun ni dapat pergi bersembahyang sunat Aidilfitri dgn Hata..huhu
OOTD sebelum beraya..huhu

Lepas sembahyang raya, terus laju2 tukar baju raya...Alhamdulillah, masih dapat beraya sedondon dgn anak2 & Hata walau dugaan datang lepas satu, satu...
Family Photo Aidilfitri 2017...
Gambar goyang pulok!!! 
With my MIL... =) 
OUR Familia...
Che mek moody time ni..Penat sgt brmain dgn cousin mlm smlmnya kot... 
With tokma & Tokbah 
With cousin lelaki... 
With the girls... 
KAMI!!!
Theme Emerald Green..
With my SIL... 
Mood che mek baru nk OK siketttt... 
OTW to kubur & beraya dirumah arwah tokmek...

Lepas Zohor, kami duduk rumah menanti tetamu je...
Petangnya bawak anak2 naik moto... 
Teruja!!!!

Malam raya ke-2, aku masak sardin dgn telur dadar..Memasing dah x lalu nk makan menu raya..Huhu







End

You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook