About

Tuesday, June 09, 2015

Kisah Qaisara : Ibu Yang Terasa

As Salam

Dah masuk hari ke-3 tanpa che mek dirumah...

Krik..Krik..Krik..Krik...

Itu lah yg kami berdua rase..kiki

Senyap sunyi je rumah..
Xde dah dgr aku membebel sebab che mek buat sepah...
Xde dah dgr Hata membebel sebab che mek buat itu & ini...
Xde dah bunyi mainan yg selalu dimainkn oleh che mek..
Bercuti sekejab rutin harian kami tiap kali blk keje..
Semalam kol, my MIL said che mek dh start xmo dsapukn ubat...
Alasannya..

" Dah xde dah butir air..Dah sikit "

Abih tu..dh sikit xmo pakai dah??? Aku btau Hata, mintak my MIL paksa jgk che mek pakai ubat smp betul2 kering...Next week dh nk bwk blk KL..Kalo x sembuh bahaya nnt...

Haih...Rindu plk nk membebel dgn budak dlm gambar ni...huhu
Semoga che mek cepat sembuh...Kesian sgt aku tgk...

Tapi yang pasti...
Aku terasa GATAL & MENGGARU disetiap tmpt yg ade chicken pox pada bdn che mek..
SUMPAH x tipu...
Ade dkt tengkuk..aku rase mngetit2 (gatal) dkt tengkuk..
Ade dkt muka..aku rase mngetit2 (gatal) dkt muka...
Ade dkt lengan..aku rase mngetit2 (gatal) dkt lengan..

Smp Hata pun pelik apesal aku tergaru2..
Rase mcm gatal dr dalam badan..Bkn sebab gigitan serangga or else..
Aku x kesah gatal sini sane as long as che mek x menggaru..
Kalo che mek mnggaru, lagi parah...

Tgh duk fikir activity yg boleh dpenuhkn weekend ni...
Tak terdaya rasenye menahan rindu duk rumah time weekend tanpa che mek..hohoho



Tiket flight utk next week dh siap2 beli...
Hanya Hata je yg gi amik...
Harap2 smuanya selamat..Amin

End

1 comment:

Mar Mansor said...

kesian dia...semoga cek mek cepat sembuh..
gitulah kan bila anak buat macam-macam, mulut kita pun sama-sama bising,
tapi bila dia takde, cukuplah bila dia tidur..emm...sunyi je rasa