About

Friday, June 26, 2015

Ramadhan 7 & 8 : Menu Simple

As Salam

Masih berjaya menahan diri dari ke PARAM..haha.. Walaupun Hata ada usulkn nk PUDING CARAMEL, tapi masih boleh ditahan...Xtau la esok luse x tahan nk sgt..Aku mmg x pandai buat...hoho

Semalam terpaksa amik Emergancy Leave (EL) sebab badan x berapa nk stable...Cepat sgt kena gastrik skrg...Risau plk kalo g kerja aku tumbang ke..Ape2 jadi ke..Walaupun Hata keje area opis aku..tapi tetap bahaya...

Hari rabu, Alhamdulillah sempat smp rumah pkol 6.30pm...Sempat masak 2 jenis lauk paling simple & x merenyahkn dapur...kiki
Ikan keli bakar & Sayur bendi rebus
Disebabkn aku takut nk makan yg masam2..So pencicah ikan bakar hanya kicap, cili, bawang, gula, garam & sikit je perahan limau.. Tak berani nk buat pencicah mcm biase...

Semalam, lepas ke klinik mmg duduk rumah je. I need rest..Kalo x..terpaksa bukak pose..Tak larat weh nk mnggantinya nnt...hoho

So smlm, tgh syiok2 aku rebus air bali, tetibe gas abih...Hata g turun pkol 5.30pm beli gas & lauk, pkol 6pm++ baru org htr gas smp...Alhamdulillah dapat masak ON TIME sebab menu yg paling simple je kami masak..Tak payah nk beriya2..tgh2 nperut x berapa nk stable ni, baik aku masak & makan menu yg SELAMAT...hoho
Sup sayur & Soohoon + Sototng Goreng kunyit... 
Alhamdulillah selera che mek nmpk dh kembali...Berselera makan sup sayur & fish ball smlm...Sebelum tidur skrg ni mcm dh jadi rutin plk makan 2 keping roti + nutella.. Lepas tu xde mintak susu dah..Mintak pun samada time kami lepas brsahur or OTW g school...


Sahur tadi, aku masak telur masak kicap EXPRESS je.. 15 minit dh masak...Tetibe rase mcm x pecaya..hoho..Mujur la ade rase segala bagai...kiki

Smlm tgk channel AFC (Asian Food Channel)..terus rase nk mkn chili crab + otak2...Sabar aje la..haha
In Shaa Allah, kalo hari ni jln x jammed...Smp rumah around 6.30pm..Boleh la menunaikan hasrat encik tekak..kalo x sompek, esok aje la jwbnya...huhu

Esok kena g service kete..Nak berjalan jauh ni kena buat MAJOR..So kena tggu around 4 jam utk siap...Moh le kite pikior nk kemana esok dalam tempoh 4 jam tu...Hhhhmmmm...



Voucher dkt JJ Quill ade lg nih...haha
End

1 comment:

Asha Lya said...

Lya pun msk simple2 ja jnji sdp