Kisah Qaisara : Transit -- Sorok-sorok

As Salam

Semalam masa Hata g amik che mek...
Lepas amik..hata tggu aku dkt LRT..Then Hata bercerita..

Hata : Tadi jenuh sy duk mncari selipar Qaisara x jumpe2..
Aku : Hah? Kenapa plk?
Hata : Takde dkt tmpt yg awak letak pagi tadi..
Aku : Hah??
Hata : Siap dgn teacher Shila pun tlg cari..Sekali jumpa dkt BAWAH PASU DEKAT GATE..
Aku : ????
Hata : Teacher said semenjak dua ni mmg selalu jadi..Budak2 TRANSIT yg buat.
Aku : Hhhmmmm

Aku nak marah sape skrg??
Teacher kah?? Sebab tak tegur???
Budak TRANSIT itu sendiri kah?? sebab pedajal budak tadika???

Aku pun kadang2 konfius jgk nih...
Aku x rase teacher tak tegur...
Aku x rase budak TRANSIT yg buat tu x dengar...

TAPIIIIII....

Aku rase budak tu BUAT-BUAT TAK DENGAR teguran teacher..
Aku rase budak tu SERONOK main sorok2 kasut rakan2 yg lain...

Hhhmmmm..Tak tau nk komen ape & mcmane..
Ape la perasaan PARENT budak tu bile tau permainan kesukaan anak dia is SOROK SELIPAR budak2 dkt taska smp mnyusahkn parent si mangsa & memeningkn teacher..

Aku pun sejak che mek blk dr KB ni...Lain benar perangainya...
SABAR tahap dewa je aku nk TUNE blk ke keadaan asal...kiki




End

1 comments:

bila dah ramai-ramai ada je idea mereka

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top