2nd Pregnancy Journey : D.I.Y Nursing Cover

As Salam
08-04-15

Alhamdulillah, siap lagi 1 cotton project aku...kiki

Jom layan..

Step 1 :
Potong body Nursing cover..
Aku buat 1 meter kain so x payah pening nk fikir ukuran pjang & lebar kain..
Tapi kalau korang nk buat lebih besar dari ukuran semeter kain, itu ikut sukaaa..huhu

Step 2 :
Potong 2 pcs berukuran pjng 18 Inch utk kain tali yg bertindak sbg pengikat ditengkuk..

Setkan lebar ikut keselesaan sensidi..Aku buat 2 Inch jer..Kemudian, Jahit keliling..

Step 3 :
Lipat 2 Body nursing cover utk dapatkan jarak antara tali pengikat tengkuk..
Aku buat 6 Inch dan pinkan tali pengikat pada body nursing cover..

Step 4 :
Jahit keliling Body Nursing cover..
Untuk bahagian tengah , biasenye org overseas pakai 1 gelung plastic yg aku xtau mane nk dpt..
Tapi utk replace barang itu, aku gunakan pengeras pinggang kain..potong 1, then masukkan dalam lipatan tgh2 antara string 1 & 2..

Jadi, ginilah hasilnya... 
Nursing Cover

Nursing cover bersama model cilik saya...


Slmt mencuba...



#throwback
End

2 comments

nursing cover ni cover x bahagian belakang?

Reply

Mila..Sy just guna 1 meter kain..So cover pun smp tulang belikat je..Kalo nk cover smp belakang kena guna 1.5mtr ke 2 mtr kain gitu,...huhu

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top